Velkommen til Det Danske Sigmund Freud Selskab

40 års Jubilæum 15.11. 2015

Farvel og tak
Kalender for 2016
tidl. foredrag
Om foredragsholderne
Tekster
Freud og hans værk
Videoer
Links
Om os

freuds.jpg

Freudselskabets 40 års jubilæum
Søn. d. 15. november 2015, kl. 13-17. (Fri entré)
LiteraturHaus, Møllegade 7, København N

ALT UDSOLGT!

I anledning af Det Danske Sigmund Freud Selskabs 40 års jubilæum har vi fornøjelsen af at kunne indbyde alle interesserede til gratis foredrag, film, musik og jubilæumskage i LiteraturHaus på Nørrebro i København.Vi begynder med foredrag af Dr.phil. Ole Andkjær Olsen. Efter pausen, hvor vi serverer kaffe og jubilæumskage og hvor pianisten Jan Kaspersen lægger lyd til, taler filminstruktør og forfatter Christian Braad Thomsen om Freud, og viser klip fra film med og især om Freud.

Om Christian Braad Thomsens foredrag: FREUD OG FILMEN.
Skønt Sigmund Freud var glubende kunstinteresseret, omfattede denne interesse ikke filmen. Han afslog et tilbud om at være konsulent på en Hollywood-film om kærlighed, idet han mente, at Hollywood var dybt korrumperet; og han advarede forgæves sine elever Karl Abraham og Hanns Sachs om at have noget med filmindustrien at gøre. Kun én filmskaber fandt nåde for hans blik, nemlig Charlie Chaplin. Og det var gengældt: Chaplin var dybt fortrolig med Freuds arbejde. Filmskabere har ofte forsøgt at visualisere Freuds teorier, lige fra Luis Bunuels og Salvador Dalis surrealistiske kortfilm frem til Hitchcock, Godard og Pasolini og specielt Fassbinder. Der er også lavet mange biografiske film om Freud, hvoraf den bedste nok stadig er John Hustons The Secret Passion; med Montgomery Clift. Herbert Ross har instrueret;The Seven Per Cent Solution;, hvor han lader to store sjælelige detektiver mødes: Freud og Sherlock Holmes. BBC har produceret en tv-serie i seks afsnit om Freuds liv og værk, og Freud optræder desuden i When Nietzsche Wept efter Irving Yaloms berømte roman samt i adskillige andre film, senest i David Cronenbergs A Dangerous Method. Filminstruktøren og forfatteren Christian Braad Thomsen vil foretage en rejse gennem disse Freud-film illustreret med underholdende film- citater.

Om Ole Andkjær Olsens foredrag: Psykoanalysen anvendt som indfaldsvinkel til at skrive en dansk psykologi-, mentalitets- og dannelseshistorie.
Foredraget vil handle om de teknikker, der i forskellige historiske perioder har været anvendt til at forme og pleje personligheden ud fra de gældende moralnormer og sundhedsidealer. Kirken har gennem det meste af danmarkshistorien fra den katolske middelalder til og med højskolebevægelsen været hovedaktør i arbejdet med folkeopdragelse og individuel sjælesorg, men fra og med oplysningstiden fik den konkurrence fra nye pædagogiske, psykiatriske og psykoterapeutiske strømninger med hver deres bud på diagnosticering og behandling af det, der er blevet kaldt den danske syge, og gennem 1900-tallet har de psykodynamiske skoledannelser sammen med kulturradikalismen, eksistentialismen og marxismen gjort selvrefleksion, myndiggørelse og demokratisering til de fremherskende normer for personlighedsdannelsen.




Drikkevarer kan købes i baren.


Tilmelding:


Af hensyn til plads, kaffebrygning og kagebagning bedes man tilmelde sig ved at sende en mail med emnet: Tilmelding til 15.11.
til [email protected]

Arrangeret af Det Danske Sigmund Freud Selskab.


Venlig hilsen
Bente Petersen
formand





oleaolsen.jpg

Det Danske Sigmund Freud Selskab
co. Psykoanalytisk Klinik
Kløverbladsgade 18, 2500 Valby
 

webmaster: bp