Velkommen til Det Danske Sigmund Freud Selskabs hjemmeside

foråret 99

Kalender 2007-8
tidl. foredrag
Tekster
Freud og hans værk
medlemsside
Links
Om os

Forårets møder 1999

Kære Venner,
Hermed får I forårets program.  Vi har valgt at lade indledningstemaet være psykoanalysens radikalitet.  Udtrykket er hentet fra Alfred Lorenzer, der ifølge Ole Andkjær Olsen og Simo Køppes tobindsværk om psykoanalysen efter Freud er den mest betydningsfulde nulevende psykoanalytiske teoretiker i Tyskland.  I denne periode med stort set fri jagt på psykoanalysen kan det nok være interessant at se på nogle af de træk i psykoanalysens psykologi, der har høj aktualitet.

9.2 Lektor Niels Raasthøj Rasmussen om Alfred Lorenzer og psykoanalysens radikalitet.
23.2 Professor Birgitte Didrichsen, Århus, om psykoanalysens udvikling. Birgitte Didrichsen har fornylig bidraget til en bog om psykoterapiernes udvikling.  Hendes afsnit handlede om den psykoanalytiske terapi.
9.3 Filminstruktør og forfatter Christian Braad Thomsen om film og psykoanalyse i forbindelse         med  udgivelsen af antologien "I Freuds spor" red. Finn Lykke Schmidt (Klim,1999)
23.3 Dr.phil. Ole Andkjær Olsen om sine undersøgelser af den danske psykoanalyses udvikling og de forskellige selskabers historie.
6.4 Cand.psych. Bente Petersen om psykoterapeutisk behandling af psykotiske patienter.  Et nyt behandlingstilbud i dansk  psykiatri.
27.4 Sæsonafslutning
4.5 Generalforsamling
8.5 Freudmiddag
13.6 Sommerstævne

Med venlig hilsen
Pbv.  Niels Raasthøj

Alle møder finder sted selskabets nye lokaler i Løngangsstræde 37B, 4th, København, og begynder kl. 19:30.

Se tidligere program her

Vel mødt!

Det Danske Sigmund Freud Selskab
Løngangstræde 37 B, 4.th.
DK-1468 København K
 

webmaster: bp